Kεντρική πλατεία των Αμπελακίων - Δήμου Τεμπών

Ξενώνας Αμπελάκια | 9 Μούσες

Κάντε Κράτηση
  • English

Αθλητικός Τουρισμός

Rafting: Σ’ αυτιά σου ο ήχος του ποταμού φτάνει σαν μουσική ροκ που δυναμώνει, καθώς οι λάτρεις της περιπέτειας του είδους κάνουν Rafting με κόκκινη βάρκα κι ενθουσιασμό στο Βερνέζι του Πηνειού. «Working on a dream».

Κανό στον Πηνειό από το Δέλτα Πηνειού μέχρι τις εκβολές: Χαμογελαστά πρόσωπα εν δράση. Συστοιχίες γηραιών πλατάνων στέλνουν τα φύλλα τους να κολυμπήσουν δίπλα σου, καθώς το κανό διασχίζει τον Πηνειό έως τις εκβολές του. Είχες ευχηθεί να το ζήσεις και απ’ την ώρα που το δοκίμασες, έγινε το αγαπημένο σου θέμα στον τοίχο των αναμνήσεων. «Looking for the summer».

Φουσκωτό Καγιάκ & Μοnοraft στον Πηνειό:Είτε στα στενά Βερνέζι είτε στην κοιλάδα των Τεμπών, η αδρεναλίνη κορυφώνεται. Ιδιαίτερες στιγμές για τους ειδικούς του είδους, καθώς χρειάζεται τεχνική και πάθος για να διασχίσεις τον Πηνειό με φουσκωτό καγιάκ & monoraft. Η περιπέτεια αρχίζει και ο στόχος ζητά τους προπονημένους. «Ride into the sun».

Biking:Το ποδήλατο βουνού είναι πρώτα σύντροφος κι έπειτα μέσο για να ανακαλύψεις τις ομορφιές της φύσης. Νιώσε την ελευθερία του καθαρού αέρα στις πλαγιές του Κισσάβου και διάλεξε διαδρομή στα μέτρα σου. Προτεινόμενες αυτές στο Δέλτα του Πηνειού, όπως και η πανοραμική διαδρομή Σπηλιά - Αμπελάκια. «Let My Baby Ride».

Πεζοπορία και Αναρρίχηση:Δασικοί δρόμοι που αποτελούν μέρος ζωγραφικού πίνακα, χωριά βουτηγμένα στο πράσινο, θέα που σε αφήνει άφωνο. Δοκίμασε έναν δρόμο πεζοπορίας ή μια πλαγιά αναρρίχησης και θα αφηγείσαι την εμπειρία για πολύ καιρό στους φίλους σου. «Wish You Were Here».

Ποδηλατικοί Αγώνες:Ίσως έχεις ακούσει για την “Ανάβαση στην Καλλιπεύκη”, αλλά δεν είναι η μόνη διοργάνωση του Δήμου Τεμπών με επίκεντρο το ποδήλατο. Είτε συμμετέχεις είτε παρακολουθείς τους αγώνες, είναι βέβαιο ότι θα το απολαύσεις. «Bicycle Race».

Βόλτα με Enduro στον Όλυμπο:Μεγάλη διοργάνωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών. Η διαδρομή ξεκινά από τους Γόννους και καταλήγει στην Καλλιπεύκη, ενώ στο μεταξύ οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν υπέροχες και παράξενες τοποθεσίες. «The Wizard».

Σκοποβολή, Τοξοβολία & Ιππασία στον Πυργετό:Διεθνής προορισμός το υπερσύγχρονο πάρκο άθλησης και αναψυχής στον Πυργετό, στους πρόποδες του Ολύμπου. Διοργάνωση Παγκόσμιου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκοποβολής και τοξοβολίας με αφίξεις αθλητών από όλο τον κόσμο. Χώρος αναζωογόνησης για όλη την οικογένεια που θα χαρεί ιδιαίτερα με τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρονται (ιππασία, φάρμα ζώων, ποδήλατο, πισίνα, φαγητό και αναψυκτήριο). «Waitin' On A Sunny Day».

Αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente):Η περιοχή προσφέρει εναλλακτικά σημεία απογείωσης, κατάλληλες συνθήκες ανεμοπορίας και ενδιαφέρουσες πτήσεις με μεγάλη υψομετρική διαφορά και εκπληκτική θέα. «Quite Emotional».

Θαλάσσιες δραστηριότητες:Αρκεί να αγαπάς τη θάλασσα. Καταδύσεις, ποδήλατο θαλάσσης, jet ski, beach volley, Wind Surfing και η λίστα συνεχίζεται στα παράλια του Δήμου Τεμπών. «Waves».

Δείτε επίσης /

bookphonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram